Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Rolnictwo w 2019 roku

Pokaż QR Code A A A pobierz stronę jako plik pdf Drukuj
Data publikacji: 06.07.2020
Data modyfikacji: 14.08.2020
Częstotliwość wydania: Roczna

Ocena sytuacji w rolnictwie pod kątem zmian warunków produkcyjno-ekonomicznych oraz wyników produkcyjnych (wielkość zbiorów, tendencje zmian w pogłowiu zwierząt gospodarskich oraz poziom produkcji i podaży rynkowej produktów zwierzęcych) z uwzględnieniem zużycia środków produkcji.

14.08.2020:
W publikacji „Rolnictwo w 2019 r.” błędnie podano informacje o spożyciu mięsa w 2018 r. Spożycie mięsa na 1 osobę w gospodarstwie domowym ogółem wyniosło w 2018 r. 62, 4 kg, w tym mięsa drobiowego 18,4 kg. W publikacji zamieszczono błędne dane - odpowiednio 76,9 kg i 42, 5 kg.

Skorygowana została również informacja w tabeli 25 pn. Łączna emisja gazów cieplarnianych wyrażona w kt ekwiwalentu CO2 w podziale na kategorie źródeł IPCC w latach 1988, 1990 i 2018 oraz prognozowanych w latach 2020–2040 (scenariusz WAM). Prawidłowa wartość w  kategorii źródeł emisji "energia" dla roku 2040 wynosi  203 763,73.

Przekroje: województwa, formy własności.
Do góry

Newsletter