Menu
Pogłowie bydła według stanu w grudniu 2017 roku
15.02.2018
Według wstępnych danych pogłowie bydła w grudniu 2017 r. liczyło 6 035,5 tys. sztuk, i było wyższe o 1,1% w stosunku do grudnia ubiegłego roku. Zwiększenie liczebności stada bydła ogółem wynikało ze wzrostu pogłowia młodego bydła w wieku 1-2 lat o 1,9%, i bydła dorosłego o 1,5%. Nieznaczne obniżenie pogłowia odnotowano w grupie cieląt o 0,3%
Czytaj dalej
Turyści w bazie noclegowej. Grudzień 2017 r.
14.02.2018
Turyści zagraniczni i krajowi korzystający z bazy noclegowej i udzielone im noclegi w turystycznych obiektach noclegowych posiadających 10 i więcej miejsc noclegowych.
Czytaj dalej
Szybki szacunek produktu krajowego brutto za czwarty kwartał 2017 roku
14.02.2018
Dynamika realna PKB w IV kwartale 2017r. wg szybkiego szacunku wyniosła 105,1
Czytaj dalej
Obroty towarowe handlu zagranicznego ogółem i według krajów w okresie styczeń-grudzień 2017 roku
12.02.2018
Obroty towarowe handlu zagranicznego po dwunastu miesiącach 2017 roku według danych tymczasowych wyniosły w cenach bieżących 870,1 mld zł w eksporcie oraz 868,0 mld zł w imporcie.
Czytaj dalej
Komunikat w sprawie kwoty bazowej w 2017 roku
09.02.2018
Kwota bazowa w 2017 r. wyniosła 3731,13 zł.
Czytaj dalej
Komunikat w sprawie realnego wzrostu przeciętnego wynagrodzenia w 2017 r. w stosunku do 2016 r.
09.02.2018
Realny wzrost przeciętnego wynagrodzenia w 2017 r. w stosunku do 2016 r. wyniósł 3,4 %.
Czytaj dalej
Komunikat w sprawie przeciętnego wynagrodzenia w gospodarce narodowej w 2017 roku
09.02.2018
Przeciętne wynagrodzenie w gospodarce narodowej w 2017 r. wyniosło 4271,51 zł.
Czytaj dalej
Komunikat w sprawie przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia, bez wypłat nagród z zysku, w czwartym kwartale 2017 roku
09.02.2018
Przeciętne miesięczne wynagrodzenie, bez wypłat nagród z zysku, w czwartym kwartale 2017 r. wyniosło 4514,83 zł.
Czytaj dalej
Komunikat w sprawie przeciętnego wynagrodzenia w IV kwartale 2017 roku
09.02.2018
Przeciętne wynagrodzenie w czwartym kwartale 2017 r. wyniosło 4516,69 zł.
Czytaj dalej