Fizyczne rozmiary produkcji zwierzęcej w 2012 r.



Data publikacji: | 03.09.2013 |
Informacja zawiera dane dotyczące produkcji żywca rzeźnego, mleka, jaj i wełny w 2012 r. Produkcję żywca rzeźnego podano w wadze przed ubojem (tzw. waga żywa) oraz w wadze poubojowej (tzw. waga bita ciepła - wbc). Wszystkie dane o uzyskanej produkcji zwierzęcej prezentowane są w formie tabelarycznej według 16 województw - dla całego rolnictwa, sektora prywatnego i publicznego oraz najważniejszych form organizacyjnych wchodzących w skład obu sektorów gospodarki. W ramach sektora prywatnego dane opracowano dla gospodarstw indywidualnych, spółdzielni produkcji rolniczej oraz pozostałych jednostek stanowiących własność prywatną (tj. spółek własności prywatnej krajowej, mieszanej, zagranicznej). W ramach sektora publicznego dane o produkcji zwierzęcej opracowano dla gospodarstw państwowych. Tablice w formacie MS Excel znajdują się w pliku zip. |