Menu
Definicja:
Źródło definicji:
Pojęcie nadrzędne:
Dziedzina:
Działalność handlowa, hotelarska, gastronomiczna i inne wybrane rodzaje działalności usługowych
Sprzedaż w placówkach gastronomicznych (łącznie z podatkiem VAT)
Nazwa angielska:
Total sales in catering establishments (including VAT)
Definicja:
Przychody placówek gastronomicznych (łącznie z prowadzonymi przez agentów) uzyskane ze sprzedaży: - produkcji gastronomicznej; - towarów handlowych. Wartość sprzedaży w placówkach gastronomicznych podawana jest w cenach płaconych przez konsumentów (ceny realizacji).
Źródło definicji:
-
Opracowanie własne Głównego Urzędu Statystycznego
Autor: Główny Urząd Statystyczny
Miejsce publikacji: -
Pojęcie nadrzędne:
Dziedzina:
Działalność handlowa, hotelarska, gastronomiczna i inne wybrane rodzaje działalności usługowych
Jednostka odpowiedzialna merytorycznie:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail: