Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Pojęcia stosowane w statystyce publicznej

Pokaż QR Code A A A pobierz stronę jako plik pdf Drukuj

Sprzedaż w placówkach gastronomicznych (łącznie z podatkiem VAT)

Nazwa angielska: Total sales in catering establishments (including VAT)

Definicja:

Przychody placówek gastronomicznych (łącznie z prowadzonymi przez agentów) uzyskane ze sprzedaży: - produkcji gastronomicznej; - towarów handlowych. Wartość sprzedaży w placówkach gastronomicznych podawana jest w cenach płaconych przez konsumentów (ceny realizacji).


Źródło definicji:
  • Opracowanie własne Głównego Urzędu Statystycznego
    Autor: Główny Urząd Statystyczny
    Miejsce publikacji: -

Pojęcie nadrzędne:

Dziedzina:
Działalność handlowa, hotelarska, gastronomiczna i inne wybrane rodzaje działalności usługowych

Jednostka odpowiedzialna merytorycznie:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail:
Do góry

Newsletter