Menu
Definicja:
Wartość sprzedanych towarów, które zostały zakupione w celu odsprzedaży w niezmienionej postaci po ewentualnym konfekcjonowaniu.
Dodatkowe wyjaśnienia metodologiczne:
Źródło definicji:
Pojęcie nadrzędne:
Dziedzina:
Działalność handlowa, hotelarska, gastronomiczna i inne wybrane rodzaje działalności usługowych
Sprzedaż towarów handlowych w placówkach gastronomicznych
Nazwa angielska:
Sales of trade commodities in catering establishments
Definicja:
Wartość sprzedanych towarów, które zostały zakupione w celu odsprzedaży w niezmienionej postaci po ewentualnym konfekcjonowaniu.
Dodatkowe wyjaśnienia metodologiczne:
Są to m.in. napoje chłodzące i soki pitne, napoje alkoholowe, cukierki i wyroby czekoladowe oraz wyroby tytoniowe i zapałki.
Źródło definicji:
-
Opracowanie własne Głównego Urzędu Statystycznego
Autor: Główny Urząd Statystyczny
Miejsce publikacji: -
Pojęcie nadrzędne:
Dziedzina:
Działalność handlowa, hotelarska, gastronomiczna i inne wybrane rodzaje działalności usługowych
Jednostka odpowiedzialna merytorycznie:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail: