Menu
	
	
		
	
Definicja:
Wartość sprzedanych towarów, które zostały zakupione w celu odsprzedaży w niezmienionej postaci po ewentualnym konfekcjonowaniu.
	
Dodatkowe wyjaśnienia metodologiczne:
	
			
			
Źródło definicji:
	
		
		
		
Pojęcie nadrzędne:
		
	
		
		
Dziedzina:
Rynek wewnętrzny
	
	
	
									
	
			
	
		Sprzedaż towarów handlowych w placówkach gastronomicznych
	Nazwa angielska:
			Sales of trade commodities in catering establishments
	
Definicja:
Wartość sprzedanych towarów, które zostały zakupione w celu odsprzedaży w niezmienionej postaci po ewentualnym konfekcjonowaniu.
Dodatkowe wyjaśnienia metodologiczne:
Są to m.in. napoje chłodzące i soki pitne, napoje alkoholowe, cukierki i wyroby czekoladowe oraz wyroby tytoniowe i zapałki.
Źródło definicji:
- 
						Opracowanie własne Głównego Urzędu Statystycznego
Autor: Główny Urząd Statystyczny
Miejsce publikacji: - 
Pojęcie nadrzędne:
Dziedzina:
Rynek wewnętrzny
					Jednostka odpowiedzialna merytorycznie:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail:
						GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail: