Menu
Definicja:
Źródło definicji:
Pojęcie nadrzędne:
Pojęcie podrzędne:
Dziedzina:
Działalność handlowa, hotelarska, gastronomiczna i inne wybrane rodzaje działalności usługowych
Sprzedaż towarów nieżywnościowych
Nazwa angielska:
Sale of non-foodstuffs
Definicja:
Sprzedaż towarów zaspokajających potrzeby bytowe ludności związane z ubiorem; z wyposażeniem mieszkania; z higieną osobistą i ochroną zdrowia; z kulturą, oświatą, wypoczynkiem; z transportem. W wartości sprzedaży towarów nieżywnościowych uwzględnia się również wartość sprzedaży towarów służących do zaspokajania potrzeb ludności głównie w sferze produkcji rolniczej oraz materiały budowlane.
Źródło definicji:
-
Opracowanie własne Głównego Urzędu Statystycznego
Autor: Główny Urząd Statystyczny
Miejsce publikacji: -
Pojęcie nadrzędne:
Pojęcie podrzędne:
Dziedzina:
Działalność handlowa, hotelarska, gastronomiczna i inne wybrane rodzaje działalności usługowych
Jednostka odpowiedzialna merytorycznie:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail: