Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Korekta danych o spożyciu mięsa w publikacji "Rolnictwo w 2019 r."

Pokaż QR Code A A A pobierz stronę jako plik pdf Drukuj
14.08.2020

Informuję, że w publikacji „Rolnictwo w 2019 r.” błędnie podano informacje o spożyciu mięsa w 2018 r. Spożycie mięsa na 1 osobę w gospodarstwie domowym ogółem wyniosło w 2018 r. 62, 4 kg, w tym mięsa drobiowego 18,4 kg. W publikacji zamieszczono błędne dane - odpowiednio 76,9 kg i 42, 5 kg.

Skorygowana została również informacja w tabeli 25 pn. Łączna emisja gazów cieplarnianych wyrażona w kt ekwiwalentu CO2 w podziale na kategorie źródeł IPCC w latach 1988, 1990 i 2018 oraz prognozowanych w latach 2020–2040 (scenariusz WAM). Prawidłowa wartość w  kategorii źródeł emisji "energia" dla roku 2040 wynosi  203 763,73.

Powyższe dane zostaną skorygowane w publikacji pn. Rolnictwo w 2019 r. dostępnej na stronie: https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/rolnictwo-lesnictwo/rolnictwo/rolnictwo-w-2019-roku,3,16.html

/-/ Artur Łączyński
Dyrektor Departamentu Rolnictwa

Do góry

Newsletter