Menu
Zawartość tłuszczu i białka w skupionym mleku krowim w 2024 roku
25.02.2025
Informacje dotyczące zawartości tłuszczu i białka (%) w surowym mleku krowim skupionym z gospodarstw rolnych są opracowane na podstawie sprawozdania miesięcznego ze skupu mleka oraz produkcji przetworów mlecznych (RRW-26).
Czytaj dalej
Zawartość tłuszczu i białka w skupionym mleku krowim w 2023 roku
25.02.2025
Informacje dotyczące zawartości tłuszczu i białka (%) w surowym mleku krowim skupionym z gospodarstw rolnych są opracowane na podstawie sprawozdania miesięcznego ze skupu mleka oraz produkcji przetworów mlecznych (RRW-26).
Czytaj dalej
Produkcja mleka krowiego, mleczność krów. Dane roczne 2014-2024
25.02.2025
Informacje dotyczące szacowanej produkcji mleka krowiego i mleczności krów są opracowane na podstawie badania pogłowia drobiu oraz produkcji zwierzęcej (R-ZW-B).
Czytaj dalej
Wyrównania sezonowe - Bezrobotni zarejestrowani od 2011
25.02.2025
Liczba bezrobotnych zarejestrowanych wyrównana sezonowo w latach 2011-2025.
Czytaj dalej
Turyści w bazie noclegowej. Grudzień 2024 roku
25.02.2025
Turyści (krajowi i zagraniczni) korzystający z noclegów w grudniu 2024 roku w turystycznych obiektach noclegowych posiadających 10 i więcej miejsc noclegowych.
Czytaj dalej
Bezrobotni zarejestrowani i stopa bezrobocia. Stan w końcu stycznia 2025 r.
25.02.2025
Informacja o liczbie bezrobotnych zarejestrowanych oraz stopa bezrobocia według makroregionu, regionu i podregionu według stanu w końcu stycznia 2025 r.
Czytaj dalej
Pracujący, bezrobotni i bierni zawodowo (wyniki wstępne BAEL) - 4 kwartał 2024 roku
25.02.2025
Według wstępnych wyników Badania Aktywności Ekonomicznej Ludności w 4 kwartale 2024 r. zaobserwowano spadek aktywności zawodowej ludności. Liczba pracujących i wskaźnik zatrudnienia były niższe niż w 3 kwartale 2024 r. Zmniejszyła się również liczba osób bezrobotnych oraz stopa bezrobocia. Wzrosła natomiast liczba osób biernych zawodowo.
Czytaj dalej
Koniunktura gospodarcza (2000–2025) - luty 2025
25.02.2025
Ocena sytuacji przedsiębiorstw przemysłowych, budowlanych, handlowych i usługowych uzyskana na podstawie subiektywnych ocen aktualnej i przewidywanej koniunktury gospodarczej wyrażonych przez dyrektorów ankietowanych firm.
Czytaj dalej