Menu
	
	
		
	
Definicja:
	
			
			
Źródło definicji:
	
		
		
		
Pojęcie nadrzędne:
		
	
		
		
Dziedzina:
Rynek wewnętrzny
	
	
	
									
	
			
	
		Sezonowa placówka gastronomiczna
	Nazwa angielska:
			Seasonal catering establishment
	
Definicja:
Placówka gastronomiczna uruchamiana okresowo i działająca nie dłużej niż sześć miesięcy w roku kalendarzowym.
Źródło definicji:
- 
						Opracowanie własne Głównego Urzędu Statystycznego
 Autor: Główny Urząd Statystyczny
 Miejsce publikacji: -
Pojęcie nadrzędne:
Dziedzina:
Rynek wewnętrzny
					Jednostka odpowiedzialna merytorycznie:
GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail:
						GUS – Departament Handlu i Usług
e-mail:
 
						 
								 
 
	